přejít na obsah přejít na navigaci

Linux E X P R E S, Proč používá Linux

Proč používá Linux

proc.jpg

Zajímá vás, proč se o Linuxu říká, že je tak dobrý? Přemýšlíte, proč jej všichni ti lidé používají a co na něm vidí? Přečtěte si následující příběhy - zeptali jsme se uživatelů Linuxu, čím je Linux oslovil.


Chcete se podělit se čtenáři o své důvody? Potom neváhejte a napište nám na adresu redakce@linuxexpres_cz - rádi vaše zkušenosti na této stránce vydáme. Chceme ukázat, že Linux je zralý systém a že se vyplatí jej používat. Pochlubte se!

Váš příběh by měl začínat krátkým představením vaší osoby - aby čtenáři viděli, že jste reálná osobnost a ne výmysl redakce. :-) Pošlete nám také celé své jméno a nejlépe fotku obličeje a třeba také obrázek plochy. Do odkazů také přidáme odkaz na vaše soukromé stránky či blog.

Karel Kudrna

kudrna.jpg

Karel Kudrna, do třiatřiceti softwarem nedotčený, jen lehce olíznutý gameskami, obdržel darem svůj první kompjůtr včetně Windows 95 v roce 2005. O nutném upgrade operačního systému se dozvěděl od „zkušeného“ přítele na párty, který následně zvýšil hodnotu počítače nainstalováním W2000.


 

Lukáš Jelínek

lukas_jelinek_s.jpg

S Linuxem jsem se poprvé setkal během svého studia na FEL ČVUT. V říjnu 1999 jsem začal chodit hned na několik předmětů, kde se Linux používal - a to nejen uživatelsky, ale především pro vývoj aplikací (šlo o programy pro síťovou komunikaci a pro OpenGL grafiku). Bylo to svým způsobem "hození do vody". Nikdo nám nic ohledně Linuxu nic nevysvětloval, prostě jsme zasedli k počítači a začali naostro pracovat.


 

Petra Kadlecová

fiona.jpg

Píše se datum 19. května 2008 a já úspěšně skládám maturitní zkoušku z informatiky za jedna na gymnáziu zaměřeném na programování a nemálo za to vděčím Linuxu.


 

Katarína Nemjová

Protože zbožňuji chameleony! A odkdy zbožňuji chameleony? Odkdy používám OpenSUSE! Byla to láska na první pohled. A není to jenom mou biologickou orientací (studuji biologii na UK v Praze) a oblibou zelené a oranžové barvy :-)


 

Vojtěch Zeisek

zeisek.jpg

Na pražské Přírodovědecké fakultě UK studuji biologii, pocházím z Příbrami, ale tam už se moc neukazuji. O Linuxu jsem asi náhodou četl v nějakém výtisku Chipu, co se mi náhodou dostal do rukou.


 

Vladislav Nevole

nevole.jpg

Jsem důchodce, 66 let, žiji v Ústí nad Labem. Před časem mi v počítači odešel zdroj. Nahradit zdroj není žádný problém, jenže zdroj si vzal s sebou i základní desku. Desku pro AMD se socketem A. A teď nastaly problémy, tuto desku už novou nelze sehnat.


 

Tomáš Jančík

jancik.jpg

Jmenuji se Tomáš Jančík, narodil jsem se v roce 1989, počítač používám od svých 12 let. Od her jsem se postupně dostal k webdesignu a programování. A čím více jsem si s počítačem hrál, tím více jsem zjišťoval, že mi Windows nedává téměř žádnou svobodu a taky že mě prostě moc neposlouchá a dělá si, co chce. Navíc už mě nebavilo se pořád starat o antivirový program, nastavovat firewall a podobně.


 

René Baran

baran4.jpg

S Linuxem (Red Hat) a unixem jsem se poprvé setkal někdy v roce 1992, tehdy ještě jako student výpočetní techniky na JCU v Českých Budějovicích. Setkání to bylo spíše náhodné u přátel a povinné při praktických cvičeních. Tehdy mne moc nenadchl, vše běhalo v shellu a do user friendly to mělo hodně daleko.


 

Radovan Suchánek

suchanek.jpg

Technik, predajca, servis PC (HW,SW), Slovensko. Počítačom a celkovo veciam súvisejúcim s PC sa venujem od svojich 8 rokov. Prešiel som obdobia, kedy kraľovali ZX Spectrum, Amiga, Atari, PMD; ku PC 486 som sa dostal, keď mi bolo 16 rokov.


 

Petr Chlebek

chlebek.jpg

S Mandrakem jsem začínal u verze 9. Dodnes mám schovanou tu krásnou tenkou brožurku, která pro mne byla velkou výzvou. Do té doby windowsák se začal přes noc měnit v pseudolinuxáka, který s každou novinkou čarodějnické lokalizace (angločeština některých programů) nadával, co to zase je za podivnou rádoby alternativu?


 
1 2 3 4   Následující   ››

Nahoru

Příspěvky

Proč používá Linux
Paolo Pingo 23. 05. 2009, 07:18:46
Odpovědět  Odkaz 
Není o čem moc psát. Linux prostě funguje. Je třeba se něco o něm dozvědět a naučit, pak je to brnkačka. Patřím mezi dříve narozené, ve škole slovo "počítač" či "písíčko"ještě neexistovalo.

Pracoval jsem nejprve s W95 a skončil u W98. Pak přišla CD s tenkrát Mandrakem a to byl u nás konec s nejrozšířenějším OS. Linux se doma na desktopu zabydlel a protože v zaměstnání používám nové verze win, vím bezpečně, že Linux u nás doma bude bydlet dál ;-) .
Proč používá Linux
Jan 21. 10. 2009, 23:35:50
Odpovědět  Odkaz 
Linux používám ve verzi Ubuntu 9.04 a brzy přejdu na 9.10. Linux je zajímavý program, nepadá tolik jako Windows, ale zato se na něm nerozjedou všechny programy pro Windows. Instalace a aktualizace probíhají perfektně automaticky s internetem, bez internetu je to pro běžně orientovaného uživatele peklo, a to mám na PC výbornou intuici. Přesto ale koupím ještě Windows 7, měl by být dořešenou Vistou. Na našem PC tedy budou oba systémy pohromadě. Linux se dá perfektně uživatelsky přizpůsobit, moje manželka bez potíží používá Wokna i Ubuntu. Nesnáším OEM verze Windows - je to špinavá zlodějna - za to by měli uživatelé Microsoft žalovat u soudu - omezit instalaci OS jen na jeden PC je stejně hloupoučké jako prodat kuchyňskou linku jedné osobě s tím, že členové domácnosti si musí koupit další. Takže Linux i Windows, oboje lepší na něco jiného.

Odpovědět

Nejsou podporovány žádné značky, komentáře jsou jen čistě textové. Více o diskuzích a pravidlech najdete v nápovědě.
Diskuzi můžete sledovat pomocí RSS kanálu rss



 
 

Top články z OpenOffice.cz